Välkommen hem till oss!

Torslund som vårt hus kallas ligger mitt i Värmlandsskogen i byn Nykroppa

(7 mil norr om Karlstad)

Katarina Bäck & Pierre Iversen

Skogsvägen 5

680 90 Nykroppa


Tel. 076-16 50 200 (Katarina)

Mail. kontakt@tipzybandits.com

Copyright © Kennel Tipzy Bandit´s

@tipzybandits


Mitt namn är Katarina, jag lever mitt bland dem Värmländska skogarna i Nykroppa tillsammans med min sambo Pierre, våra 4 American Staffordshire Terrier flickor & vårt Kakmonster.


Mitt intresse för amstaffen har växt fram sedan 2004 när jag kom i kontakt med rasen för första gången. Men det var inte förens hösten 2008 som vår första amstaff flyttade in i hemmet, Sökvabäck 's Zaphira 'Gaia'. Gaia gav ganska snabbt mer smak på rasen och september 2011 flyttade ett rött litet knyte in, Red Icon 's Bandit Queen " Rhea ". Oktober 2013 utökades familjen ytterligare en gång med en vacker liten tjej från Polen,

Immness For Your Entertainment " Lyssa ". I december 2014 flyttade kennelns första hane hit, Model Meaker Red Mist Sola Dils "Kakan". När vi tog vår första kull 2015 var det självklart för oss att spara en valp, vilket blev tiken "Myra" Tipzy Bandit´s A Point Of View


Ett av mina stora intressen är hundars mentalitet. Hösten 2012 utbildade jag mig därför till B-figurant för MH (Mentalbeskrivning Hund) och efter att figgat på några test växte intresset desto mer så 2013 gick jag en vidareutbildning och blev A-figurant. Att vara med och arrangera MH:n tycker jag är bade lärorikt, kul och oerhört intressant.

Det har gett mig mycket kunskap att använda i min "hund vardag" fast även lämnat en stor hunger av att ständigt lära mig mer! Jag har lite planer i framtiden att fortsätta utbilda mig inom hundars mentalitet och även som allmän & rallylydnad instruktör.


Våra hundar är vår familj och lever självklart inomhus med oss!

Vi anser dem vara allround hundar som har viljan och glädjen att göra det mesta vi provat på med vi lägger tränings fokusen på lydnad, olika typer av spår och senaste grenen rallylydnad. Utställning och DW är annat vi ägnar oss åt för att vi tycker det är kul!


Våra framtida avelsdjur ska inte bara matcha med vår bild av rasstandarden, för oss är en

stabil mentalitet & en god hälsa det viktigaste!


Enligt oss ska en amstaff vara mycket social & lekfull, ha en stor nyfiken & vara orädd.